Aydın Tesisat

Eskişehir Su Kaçak Tespiti Ustası

Su kaçağı, ihmal edildiğinde çok büyük sorunlara yol açabilecek nitelikte bir problemdir.  Çeşitli belirtilerle kendisini belli eden su kaçaklarını anlamak için birkaç şeye dikkat etmek gerekir. Bunlar; 

Suyu aynı oranda kullandığınız halde faturalarınızda bir yükselme olduysa, 

Suyu vanadan kapattığınız halde sayacınız atmaya devam ediyorsa

Duvarlarda, tavanda, zeminde sararma, rutubet varsa, komşularınızda şikayetler geliyorsa artık su kaçağı sorununuz iyice büyümüş demektir. 

Su kaçaklarında uygulanacak tespit ve müdahale yöntemi çok önemlidir. Bu işten en az maliyetle ve en kısa sürede kurtulabilmek için ilk adımda doğru tesisatçıyı seçmek gerekir.  Su kaçaklarında özellikle kabarma, damlama gibi belirgin bir belirti yoksa bu durumda kaçağın kaynağını tespit etmek çok zorlaşır. Yeterli donanımı olmayan bir tesisatçı da bu kaynağa ulaşabilmek için gereksiz yere tesisat yolunu kırmak zorunda kalabilir. 

Bizler su kaçağı tespiti için özel cihazlar kullanarak kaçak noktasını tam olarak tespit edebilmekteyiz. HEC marka akustik dinleme cihazımız, tesisat kanallarını özel bir frekansla dinleyerek kaçağı bulmamızı sağlamaktadır. Bu sayede sadece problemli alana müdahale edilebilmekte ve bu sayede sürecin maliyeti de azalacaktır.